Бисквитки

вторник, 15 януари 2013 г.

ТРИ ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТА ПРЕД МРЕЖАТА ОТ ОБЛАСТНИ ИНФОРМАЦИОННИ ЦЕНТРОВЕ

На проведената днес среща с медии Областен информационен център – Враца (ОИЦ) представи приоритетните си дейности за годината. Те са подчинени на стратегическите информационни приоритети, които се изготвят от Централния информационен и координационен офис. На тази основа се разработват и всички годишни планове за действие на центровете от цялата мрежа.  

Основните акценти, върху които ще бъде фокусирана дейността на ОИЦ - Враца през настоящата година, са представяне на актуални процедури по оперативните програми, популяризиране на добрите практики от региона и информация за новия програмен период 2014-2020 г. Управителят на центъра Цветана Иванова заяви в допълнение, че „темите на срещите в годишния план на ОИЦ – Враца са съобразени и с анализа, получен от обработката на анкетни карти от всички участници на събития, проведени от ОИЦ в 10-те общини на Враца“.

През 2013 г. са планирани 46 срещи – информационни събития във всички общини на територията на Област Враца. Сред тях са срещи, насочени към младите хора и семинари с различни целеви групи.

В рамките на събитието беше представена мрежата от информационни центрове в Република Латвия, която е създадена през 2006 г. и вече се е утвърдила като надежден партньор в предоставянето на актуална и разнообразна информация по въпроси, свързани с възможности за европейско финансиране.

ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар