Бисквитки

вторник, 15 януари 2013 г.

Депутатът Янаки Стоилов: Заплашени сме от недостиг на ток, ако не изградим АЕЦ "Белене



След десетина години страната е заплашена от над 10 000 гигават часа дефицит на електроенергия, ако не изградим АЕЦ "Белене". Предпуреждението отправи Гражданско сдруженипровеждането на референдума на 27 януари. Въвъ Враца той се срещна с журналисти и граждани заедно с депутатът Георги Божинов.
Заместник председателя на БСП Янаки Стоилов използва случая да призове всички български граждани да гласуват "за" строителството на АЕЦ "Белене", за да определят правилната посока на развитието на страната.
Той апелира гражданите да гласуват за определена цел и кауза, а не да се базират върху политически пристрастия.
Стоилов подчерта, че при изграждането на Белене ще си осигурят около 10 000 работни места и ще се осъществи тласък на регионалното развитие.
"Ние от БСП ще участваме в референдума, защото искаме народа да си върне държавата. Ще гласуваме с "да" за прогресивна България", оповести Янаки Стоилов.
Според преценката на експертите енергийният пазар се крепи основно на АЕЦ "Козлодуй" и четири големи топлоелектроцентрали, които вече са на близо 50 години.
Изчисленията сочат, че към 2030 г. те трябва да излязат от експлоатация и ще се наложи да внасяме електроенергия на цена между 12 и 15 евроцента за киловат час, докато при наличието на АЕЦ "Белене" можем сами да произвеждаме за близо 3-4 стотинки за киловат часа.
Георги Божинов призова врачани да гласуват с твърдо "Да" на референдума.


Няма коментари:

Публикуване на коментар