Бисквитки

вторник, 4 септември 2012 г.

Пепино Тирри се оттегля от "Ботев" Враца

Председателят на Управителния съвет на ПФК Ботев Враца Пепино Тири изненадващо се оттегля от ръководството на клуба. Италианецът разпространи официално съобщение, с което уведомява спорната общественост и феновете на тима, че напуска поста си.
Тири сдава властта в Ботев по-малко от два месеца, след като пое управлението на клуба от Враца. Ето и официалното съобщение разпространено от италианеца. Публикуваме го без редакторска намеса:
Скъпи граждани и фенове от Враца,
В качеството ми на Президент на „ПОФК – БОТЕВ – ВРАЦА” СОПД се обръщам към ВАС с тази официална комуникация за да ви обясня решението, което тази сутрин взех заедно с моите сътрудници.
През цялата измината седмица бях в Италия по професионални дела, търсейки добри футболисти, с които да окомплектоваме целия състав в последната седмица на трансферния пазар. Подписах договори с много интересни млади футболисти, между които е и футболистът чиято заплата е най-високата в историята на Българския футбол. Дадох всичко от себе си и използвах всички мой контакти и връзки, за да може да се развие футболът във Враца. Въпреки всичко, с голямо съжаление ще забележим, че се е създал климат, в който наистина е много трудно да се живее и работи.
Искам да повторя за последен път това което направих за „ПОФК- БОТЕВ-ВРАЦА” СОПД до днес , като Президент на ПОФК”БОТЕВ-ВРАЦА” СОПД :
Подписах договореност относно старите дългове направени от предишното ръководство към: Национална агенция по приходите, Полиция, Агенция по труда и т.н.
Изплатих част от старите заплати за м. Юни и м. Юли на работниците в клуба (футболисти, треньори, домакини и т.н.)
Извърших строително- ремонтни дейности в работните офиси на стадион ХРИСТО БОТЕВ, който не е моя собственост, а на Община Враца.
Гарантирах на всички работници към клуба, че ще се ангажирам за по-високо качество на работа и че няма и не сме уволнили никои.
Видях, че всичко това не е достатъчно за да имам тяхното сътрудничество . Със сигурност имаме различни методи на работа от тези , с които бяха свикнали. Може би някои от тях ги приемат за грешни или тежки. Получихме болнични за по един месец и за мен това е „аномалия” от страна на бившия Изпълнителен Директор, Касиер- счетоводителя, Гл. Домакин и футболиста Асен Чалъков, които за лек пътен инцидент също представи болничен лист.
Предложихме нашето сътрудничество на бившия Президент на клуба Чавдар Атанасов. Той обаче ни накара да внесем 15 000лв. след което ги изтегли от сметката без да ни уведоми и даде някакво обяснение.
Поискахме от бившите български футболисти да демонстрират своят професионализъм и да дадат максимума от тях на терена за доброто на града. Предложихме им писмена договореност в присъствието на нотариус , с която да им бъдат изплатени заплати за месеците юни и юли. Те обаче отказаха това споразумение и заплашиха ,че няма да излязат на терена за първия мач от футболния шампионат. Трябва да бъде ясно, че не ние освободихме футболистите, както всички говорят, а че това е тяхно решение.
Не знам дали всички граждани приемат нашата политика, но повтарям, че не е допустимо това отношение. Не може да се създаде един проект с футболисти, които имат непрофесионално и несериозно поведение.
Всеки ден срещу мен има изключително тежки журналистически нападки.
Някои от медиите инсинуират, че съм нечестен, а други ме изкарват мафиот.
Вчера един журналист публикува статия , в която обвинява някои от нашите футболисти за загубените мачове до сега. Според него те са ги продавали и ние сме били информирани. Това са твърде тежки обвинения както към футболистите, така и към ръководството.
Не е допустимо един непознат журналист да променя общественото мнение и да поставя в ситуация 20-годишно момче от нашия тим да бъде освирквано всеки мач. Така проваля кариерата му , както и бъдещето на клуба.
Пристигнах в един град в който не съм роден, който не познавам и не зная езика. Инвестирах повече от 200 000лв. за по –малко от четири седмици. Това стана на 05.08.2012г - денят, в който бях избран за Президент на „Ботев „– Враца. Доведох екип от хора, които работим по 12 ч. на ден. Няма нито един лев неплатена сметка към търговци и фирми с които работим. Още на първата пресконференция казах, че не съм инвеститор, нито арабски шейх или руски милиардер, който може да си позволи да харчи милиарди.
Футболът е моята работа и обясних, че ще дойда във Враца да управлявам един проект, за реализацията на който е необходима подкрепата и помощта на всички. Въпреки всичко се чувствам сам. Още по-лошо - намирам, че всички са срещу мен!
Собствениците на някой ресторанти и хотел ни обвиняват, че не сме си изплатили сметките и се отнасят към нас с неуважение. Обидно е и отношението на някой граждани на Враца, които открито обвиняват Генералния Директор Ивайло Рачев за проблемите в „Ботев”. Те обаче забравят, че благодарение на свършената от него работа отборът е записан и участва в първенството на „А” футболна група, сезон 2012 – 2013 година.
Чувствам безразличието на всички, които трябва да ни защитят. Не е лесно в така създадената обстановка да се продължи работата по проекта в този град, в който и аз живея и работя.
Днес за всичко това казано по-горе правя стъпка назад и официално подавам оставка като Президент на ПОФК „Ботев”-Враца СОПД.
Оставям отбор без заеми, с по-малко разходи от преди и с окомплектован състав.
Каня всички хора, които ни критикуваха и застанаха срещу нас да си намерят нов Президент, който да им гарантира по-светло бъдеще на този град и футболния клуб!
Гр. Враца С уважение: Пеппино Тирри
04.09.2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар