Бисквитки

вторник, 24 юли 2012 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 21.07.12г. в У”Полиция”-Дъбника е получено съобщение от жител на гр.Враца, който е заявил, че за времето от 22.00ч. на 20.07.2012г. до 06.00ч. на 21.07.2012г. , НЛ чрез демонтаж на преден капак на управляваният от него лек автомобил „ВАЗ” 2110, паркиран на неохраняем паркинг пред блока е извършило кражба на 1  акумулатор  марка „Искра” 62 Ah, след което е проникнал през лявата врата в автомобила от където извършил кражба на 1 авто-радио касетофон марка „ТЕН кар аудио”. Нанесената щета по данни на тъжителя е за около 200 лева.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е криминално проявеният за алкохол П. Т., от гр.Враца. Вещите предмет на престъпление са намерени. Лицето е задържано за срок 24ч. в РУ”Полиция”-Враца.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувана преписка.
    
В РУ”Полиция”-Враца е образувана преписка по повод постъпила жалба от организатор-охрана към фирма в гр.Враца, за това, че на 20.07.2012г. при преглеждането на видео записите от охранителните камери, служителите установили, че една от тях е открадната. При оглед на място от охранителите е станало ясно, че това е камера находяща се в сутерена на МБАЛ”Хр.Ботев”-Враца срещу входовете на пералнята и моргата.
От проведените ИМ се установи, че извършител на деянието е криминално проявения и осъждан за кражби и грабежи Ц. В., от гр.Враца. Вещта обект на кражба е върната на жалбоподателя.
От проведените БОИМ във връзка с ДП образувано за това, че на 23.07.12 г. за времето от 10.00ч. до 13.00ч. в гр.Б.Слатина, НИ след разкъсване на комарник е преминал през незатворен прозорец в частен домът откъдето е извършил кражба на сумата от 40 лв. в различни банкноти и монети, се установи, че извършител на кражбата е Г. Ц., от гр.Б.Слатина, криминално проявен и осъждан за кражби. Парите са похарчени от лицето.Същия е задържан в РУП-Б.Слатина за срок до 24ч.

На  23.07.2012 г. в ОДЧ на РУТП-Мездра е получено съобщение от служител на РУТП-Мездра, че е извършена кражба на 3 чугунени радиатора от помещение на локомотивно депо гр. Ч. бряг. На 23.07.12г. около 08.30 ч. е извършена проверка на Фирма за цветни метали в гр. Ч. бряг. В момента на предаване на радиаторите е заловен Ц. Ц. от гр. Ч. бряг. Отнетите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване. От извършителя е снето обяснение и е освободен.  Щети в процес на установяване.
         По случая в РУТП-Мездра е заведена преписка ЗМ за извършено престъпление по чл.194 от НК. Работа продължава РУТП-Мездра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар