Бисквитки

петък, 15 януари 2021 г.

Спокойна остава обстановката в област Враца. Максималните температури са между от -1 и 4 градуса.

Пътищата от републиканската мрежа се обработват превантивно с химически вещества и инертни материали поради очакваното застудяване и снеговалежи. Пътноподдържащите фирми, служителите на АПИ и МВР са на терен и работят превантивно, за да няма затворени пътни участъци. Движението по път Мездра – Ботевград в участъка Ребърково – Лютидол от км 167+060 до км 171+600 се осъществява с повишено внимание и скорост до 40 км/ч.

На 14.01.2021 г. около 13.00 часа вследствие на придошли води на р. Искър е отнесена предпазната дига от траверси и е подкопан брега в близост до железен път 2 на км 98+300 в междугарие Мездра – Роман в района на с. Струпец. Извършен е оглед от специалисти на ЖПС – Враца. Степента на подкопаване на железния път се следи от служители на ЖПС – Враца. Влаковете се движат по разписание 

На територията на 10-те общини от областта, няма данни за населени места без ток и водоподаване.

Със Заповед на кмета на община Враца от 14.01.2021 г. е отменено частичното бедствено положение на територията на община Враца – за кв. Бистрец, с. Бели извор и с. Горно Пещене.

На 14.01.2021 г. е получен сигнал за паднали телекомуникационни кули на интернет доставчик , които се намират в м. „Маниашки връх“, землището на с. Косталево. Доставчикът е закупил генератор за ток, чрез който техниката продължава да работи.

Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар