Бисквитки

сряда, 24 март 2021 г.

Оперативна информация за обстановката в област Враца


По данни на Областния съвет по сигурност, към 10.3ч. на 24.03.2021 г., обстановката в област Враца е спокойна. Температурите са в интервала от -1 до +3 градуса. Снежната покривка на места достига до 20 см. Времето е облачно, духа слаб вятър. Пътните настилки са мокри, на места заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

16 пътноподдържащи машини на Областно пътно управление – Враца са извършвали снегопочистване и опесъчаване на пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

За снегопочистване временно е бил ограничен тежкотоварният трафик над 12 т по първокласния път Е-79 Враца – Мездра, движението вече е възстановено.

Екипите на ЧЕЗ са отстранили всички аварии по електропреносната мрежа и към момента, на територията на област Враца няма населени места без ток.

Няма данни за нарушено водоподаване, както и за бедстващи хора.

Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар