Бисквитки

понеделник, 4 май 2020 г.

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица Повече от две трети от декларациите са подадени онлайн 5/4/2020 За информация: Людмила Байчева Тел.:092 66 84 100 Успешно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица.

Близо половин милион данъчни декларации са подадени към края на работния ден на 30 април, сочат данните на НАП.Едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на юни, напомнят от приходната агенция.  
Почти 80 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис, като се отчита ръст  на електронното деклариране от над 30 на стоспрямо 2019 г. От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали в офисите на НАП, са платени над 100 млн. лв. без такси. 
От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за първи път тази година. Средното време за попълване на формуляра е било тройно по-кратко, спрямо 2019 г., сочи статистиката на ведомството.   
„Отчитаме успешна данъчна кампания 2020 г. въпреки извънредното положение.  Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отличносвършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. До края на годината ще предложим изцяло нов портал за електронни услуги и нов сайт на НАП, за да улесним потребителите, каза в края на кампанията директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.    
ТД на НАП Велико Търново, Офис Враца 2020Стр. 1 от 1

Няма коментари:

Публикуване на коментар