Бисквитки

четвъртък, 19 март 2020 г.

Измерват температурата на работниците от Мездра и Ботевград

По предложение на кмета Калин Каменов на всички работещи вголемите заводи в Мездра и Ботевград ще бъде измервана температурата преди да се качат в автобусите. Предпазната мярка беше приета от фирмите-превозвачи и от днес ще бъде изпълнявана. Това стана ясно на проведения днес Оперативен щаб.
През последното денонощие служители на полицията и Регионалната здравна инспекция са извършили проверка на 25 лица поставени под домашна карантина и не са установени нарушения. Нови лица под карантина за изминалия ден са 18, а общият брой за Община Враца е 55. Подадени са 4 сигнала за лица, които неспазват карантината. Установени са двама граждани в нарушение, на които им е издадено полицейско разпореждане. При последваща проверка и констатиране отново на неспазване на домашната карантина ще им бъде издаден акт по закона за МВР. Другите два сигнала са недействителни.
Проверени са 45 търговски обекта и са съставени 13 полицейски разпореждания, свързани с нарушения относно издадените заповеди. В момента екипи на Регионалната здравна инспекция и Икономическа полиция извършват проверки на аптеките в града. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар