Бисквитки

вторник, 24 март 2020 г.

Над 2 м са преспите на път III-306 Оряхово - Селановци - Кнежа

Пътят Оряхово - Селановци - Кнежа остава затворен за движение заради силния вятър и преспите от над 2 метра. Екипи на пътноподдържащата фирма, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР и на АЕЦ „Козлодуй“ работят по разчистването на третокласния път III-306 и изтегляне на закъсалите автомобили. Работата не е спирала от началото на снеговалежа. В района духа изключително бурен вятър, с които се увеличават предпоставките за снегонавявания и се затруднява работата на екипите. 
Шофьорите, на които им се налага да пътуват по републиканската пътна мрежа е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за снеговалеж, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на специализираните машини и възпрепятства пътуването на останалите шофьори. 
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


ПРЕСЦЕНТЪР24.03.2020г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар