Бисквитки

неделя, 22 декември 2019 г.

Областният управител на област Враца, по данни на Областен съвет за сигурност, информира обществеността за нанесени щети и проблеми в ел. захранването, възникнали от силен вятърПрез изминалото денонощие скоростта на вятъра в община Враца и част от община Мездра, в района на с. Моравица достигна 97 км/ч. 
Силният вятър нанесе щети на сгради и съоръжения в областния град. В близост до кръстовището на бул. „Руски“ са паднали тухли от стена на сграда, част от изолация на бул. “Демокрация“, 23, ламарини от сградата на Военно окръжие, ламаринена конструкция на бул. “Христо Ботев“, 140, улуци и ламарини от сграда на ул. “Ивайло“, 2, както и паднала улична лампа на Крайречен булевард. Щетите се отстраняват от екипи на Пожарна безопасност и защита на населението по подадени сигнали на граждани и институции. ПБЗН – Враца отстранява и паднали дървета на ул. “Текстилец“, ул. “Дико Илиев“, ул. “Васил Кънчов“ – в района на Митницата и Картинг пистата. 
Екипи на ОП“БКС“ – Враца работят по отстраняват паднали ламарини пред бл. “Орбита“, 3 и стълб на уличното осветление пред блок № 11 в ж.к. “Дъбника“.
Без цялостно ел. захранване към момента е с. Челопек , а частично прекъсване, поради паднали жици има на ул. „Стара планина“, ул. „Цар Борис“ в гр. Враца и с. Моравица.
По информация на ВИК – Враца, няма нарушаване на водоподаването в област Враца.
Областно пътно управление – Враца информира, че няма затворени пътища на територията на областта.
По отстраняване на авариите по електро захранването, работят екипи на ЧЕЗ. 
За останалите общини от област Враца, по информация на дежурните по Общински съвети за сигурност, вятърът е бил слаб и няма  постъпили сигнали за нанесени щети.
Сигнали на граждани и институции за нанесени щети и възникнали проблеми се приемат денонощно от Областен съвет за сигурност на тел. 088 411 5313.


Няма коментари:

Публикуване на коментар