Бисквитки

сряда, 9 октомври 2019 г.

Фортисимо в клас” стартира своята учебна година във Враца

За поредна година Враца е сред градовете в страната, в които ще се реализира музикалната образователна програма „Фортисимо в клас“.Новаторският метод на работа е на цигуларя Хари Ешкенази и ще даде възможност професионални музиканти да влязат в часовете по музика. Те ще запознаят учениците с основните музикални инструмента във филхармоничния оркестър - цигулка, виолончело, флейта, обой, фагот, валдхорна, тромпет, ударни инструменти.
В рамките на учебната година децата ще разберат повече заисторията и любопитни факти около създаването на музикалните инструменти, както и ще направят опит да посвирят на тях.
Училищата от Враца, които ще работят по образователната програма „Фортисимо в клас“, са НУ„Иванчо Младенов”, СУ „Васил Кънчов“ и СУ „Козма Тричков“.
През учебната 2019-2020 г. новаторската система ще влезе в 11 училища от София, както и в градовете Видин, Разград, а за първи път образователният метод ще се реализира в Габрово и Дупница.
„Фортисимо в клас“ се осъществява благодарение на Фондация „Америка за България“, Софийската филхармония и Министерството на образованието и науката.
Официалният старт на програмата е на 14 октомври.

Няма коментари:

Публикуване на коментар