Бисквитки

петък, 25 октомври 2019 г.

Мария Попова участва в международна конференция


Регионалното развитие и факторите за успех: образование, икономика и социална политика в регионите“  е темата на международната конференция, в която участие взе Мария Попова, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Враца. Престижният форум, който се проведе в София, се организира от Института за изследване на обществата и знанието /ИИОЗ/ при Българска академия на науките и Фондация „Конрад Аденауер“. 
Приветствия при откриването на срещата отправиха директорът на Института Веселин Петров, директорът на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София Торстен Гайслерзаместник-председателят на БАН - Васил Николов, както и заместник-министърът на труда и социалната политика – Зорница Русинова и заместник-министърът на образованието и науката - Карина Ангелиева.
Основни лектори на международната конференция бяха Европейският комисар по Цифрова икономика и цифрово общество - Мария Габриел и проф. Волфганг Шустер  от Европейската Фондация за Образование, Щутгарт, Германия. Двамата водещи лица представиха своите политики в сферата на „Образование за регионално развитие”.
В рамките на форума бяха обсъдени още темите, касаещи неравенствата в професионалното образование и в жизнените траектории на младите хора в България, въздействието на кохезионната политика на ЕС върху регионите в България, както и стратегия за устойчиво развитие в града и страната. В дискусията участие взеха още експерти от Института за изследване на обществата и знанието /ИИОЗ/ при Българска академия на наукитепредставители на общини в страната, както и на академичната общност.
Конференцията ще продължи до края на деня като ще бъдат представени
 и добри практики от висши учебни заведения в страната и чужбина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар