Бисквитки

петък, 26 юли 2019 г.

Отбелязаха годишнина от рождението на Васил Кънчов

С представяне на паметни дати и събития бе отбелязана 157-та годишнина от рождението на Васил Кънчов. Програмата се организира от училището, носещо името на бележития врачанин.
„Днес почитаме един велик наш съгражданин, който е пример, че всеки от нас може да успее, стига да е постоянен и трудолюбив. Вярвам, че можем ще бъдем горди последователи и наследници на Васил Кънчов, ако сме заедно и с ежедневните си действия работим в името на развитието на нашия град и общност. Нека отдадем почит пред делото му и никога не забравяме, че няма невъзможни неща“ – каза кметът Калин Каменов по време на отбелязването на годишнината.
На честването присъстваха още: заместник областният управител – Робертино Маринов, заместник-кметът Петя Долапчиева, директорът на регионална библиотека „Христо Ботев“ – Силвия Врачовска, заместник- директорът на СУ „Васил Кънчов“ – Маргарита Гешева, директори на институции, представители на Регионалното управление на образованието, възпитаници на СУ „Васил Кънчов“ и на детски градини от Враца, граждани.
В знак на признателност, пред паметника на видния врачанин бяха поднесени венци и цветя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар