Бисквитки

понеделник, 27 май 2019 г.

С водосвет, във Враца изпратиха участниците в Националния поход „Козлодуй – Околчица“

„Скъпи Ботеви поклонници, искам да ви приветствам за участието ви в 73-ия поход по стъпките на Ботев и неговата чета. Днес няма нужда да правим саможертва, а да съхраняваме нашето минало и да го надграждаме.  Бъдете непреклонни и нека заедно развиваме нашата страна! Откривам Националния туристически поход „Козлодуй –Околчица!С тези думи кметът Калин Каменов се обърна към Ботевите поклонници от Враца.
Тържествената церемония по изпращането на групите от града започна с изпълнение на стихотворението на Христо Ботев - „На прощаване“ и рапорт от коменданта на Националния поход Евгени Филипов. Програмата продължи отговор от името на походниците, поднесен възпитаничката от СУ „Никола Войводов“ - Емануела Димитрова.
Тази година кметът Каменов връчи походното знаме на участниците от Иновативно основно училище „Васил Левски“ и по традиция подари на ръководителите на групите китки здравец.
Водосвет за успех и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
От името на походниците пред паметника на поета-революционер бяха поднесени венци и цветя.
На церемонията присъстваха още областният управител Малина Николова, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, граждани.
В 73-тото издание на Националния поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй - Околчица“, ще се включат общо над 1 400 поклонници -ученици, учители, клубове, сдружения и организации от цялата страна, като над 220 са представителите от Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар