Бисквитки

четвъртък, 21 юни 2018 г.

Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски


„С огромно удоволствие Ви приветствам с „Добре дошли“ в нашия прекрасен град Враца, който в следващите три дни е домакин на Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. и на ежегодния Фестивал на военните духови оркестри“. С тези думи заместник областният управител Мирослав Комитски откри изявата, която се провежда в дните от 19 до 21 юли в Градската концертна зала. Събитието се организира от Командването на Сухопътни войски и Военно формирование 54 990 – Враца, със съдействието на Областна администрация – Враца и Община Враца, под патронажа на областния управител на област Враца Малина Николова. На събитието присъстваха кметът на Община Враца Калин Каменов, командният състав на военните формирования, граждани и гости на града.
Мирослав Комитски поздрави присъстващите и изказа благодарността си от свое име и от името на гражданите на област Враца към Командването на Сухопътни войски и в частност на Бригадно командване – Благоевград за провеждането на значимите културни събития в града. „В трите дни, наситени с изпълненията на самодейните колективи и индивидуалните изпълнители от военните формирования на Сухопътните войски, нашите съграждани ще станат свидетели на таланта на военнослужещите, който носи неповторим емоционален заряд и патриотичен патос“, приветства Мирослав Комитски и пожела успешно представяне на всички участници.
В първата част на прегледа на любителското художествено творчество се изявиха съставите от военните формирования на Смолян, Асеновград, Плевен и Стара Загора, които обраха овациите на публиката в препълнената концертна зала. Комисия в състав: председател - полковник Димитър Никифоров - началник на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски и членове -  полковник Илиян Николов - началник на сектор „Военно обучение, квалификация, военнопатриотични и културно-информационни дейности” в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски, подполковник Мариян ДЕЯНОВ - главен експерт в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски, майор Галин Добрев - старши експерт в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски и старши лейтенант Тодор Пенков - помощник-диригент на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, оценяват представянето на групите и ще връчат награди в призовите места в края на тридневната проява.
Изявите на участниците в Заключителния преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. продължават и в утрешния ден с втора част на концертите и Фестивала на духовите оркестри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар