Бисквитки

неделя, 1 октомври 2017 г.


Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца заяви подкрепата си за Делян Добрев
Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца категорично заяви подкрепата си за областния координатор на партията в Хасково и народен представител Делян Добрев.
„В последните дни името му беше забъркано в умело режисиран сценарий от хората на БСП, които имат опит в смесването на неверни твърдения и внушения, с цел манипулиране на общественото мнение. За съжаление част от поредния „червен“ сценарий се оказа и избраният от ГЕРБ кмет на Хасково Добри Беливанов. За нас е видно, че кадрова грешка в един от областните центрове на страната се използва от политическите ни опоненти за дестабилизация на партията и очернянето на достоен човек”, се казва в декларация подписана от народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, областното и общинските ръководства на партиятаВ нея се призовава ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев.
На пресконференция днес народният представител Красен Кръстев и кметът на Община Враца Калин Каменов запознаха медиите с позицията на партийната структура във Враца 
„Поемането на отговорността от страна на Делян Добрев ясно показва неговата честност и опровергава неверните твърдения на БСП. Подаването на оставката е морален и достоен акт,  с цел да не пострадат структурите на партията в Хасково. Нашата обща позиция е ръководството на ППГЕРБ да не приема оставката на Добрев”, каза Красен Кръстев. 
Кметът на Община Враца Калин Каменов също заяви подкрепата си за Делян Добрев. 
„Това е човекът, който положи неимоверни усилия за привличането на инвестиции и развитието на Хасково. Като кмет на областен град знам колко трудно се привличат средства. Ако всички ние – народните представители от ПП ГЕРБ и местната власт не бяхме обединили усилия едва ли щеше да има ситуацията от последната седмица да се откриват ремонтирани пътища, да се правят първи копки и да се санират блокове за милиони”, каза Калин Каменов
Той бе категоричен, че вследствие на управлението на БСП ситуацията в някои градове като Враца е много по-скандална. Пример затова са липсващите пари по водния цикъл и състоянието на врачанската болница, за което народните представителите на ГЕРБ и ръководството на партията в общината многократно са сигнализирали.
„Аз като кмет преди година подадох сигнал в прокуратурата за липсващите 11 милиона по водния цикъл с вярването, че истината за неправомерно „подарените” средства продължава да стои в мъгла”, каза Калин Каменов.   
Кметът на Община Враца уточни, че от една година екипът на общинската администрация и народните представители полагат неимоверни усилия за установяването на истината за липсващите средства, защо са дадени без разрешение за строеж и защо банковата гаранция е от КТБ в период, когато е била в процес на фалит. Всички тези въпроси са отправени към прокуратурата, но все още няма подведени под отговорност.  
„Преди месец получихме предупреждение от управляващия орган на Министерството на околната среда и водите, че ако не възстановим преведените авансово 11 милиона, осемте милиона неверифицирани разходи и финансовите корекции наложени по първия етап, ще бъдем предадени на НАП. Сметката е 27 милиона. Община Враца не разполага с тези средства. Недоумение буди у мен, как колегите от БСП говорят за  принципи, морал, справедливост и честност, при положение, че те самите до момента не са казали една дума, за това кой ще понесе отговорността за подарените 11 милиона лева“, заявиКаменов.
Кметът на Враца допълни, че разрешението за отпускането на средствата е дадено, без да има разрешение за строеж.Той призова ръководството на БСП да обяви своята позиция относно действията на неговият предшественик, който е член на ръководството на левицата.
„За мен това е изключително престъпна безотговорност и аз настоявам да чуем позицията на ръководството на БСП – дали ще потърсят политическа отговорност насвоя колега, който е подписал този аванс. Ние врачани трябва да върнем 11-те милиона подарени на консорциума, който съм убеден, че няма да започне строително-монтажни работи, имайки предвид състоянието на фирмите в него, категоричен бе Калин Каменов.
Кметът на Община Враца каза още, че е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров.  Проведени са и редица срещи с цел да се проучат възможностите за изход от ситуацията, в която се намира в момента общината. 
Калин Каменов бе категоричен, че няма да остане безучастен към безобразията и безкрайните компромиси които са правени във Враца. Той изрази и притеснението си относно състоянието на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца, заради дълга от близо 13 млн. лева, натрупан също от предишното ръководство.  

1 коментар:

  1. Делян Добрев е виновен съучастник в грабежа на българската енергетика.Моделът Делян Добрев е известен модел и за Герб и за БСП.Двете партии не се отличават по-нищо.Във Враца и преди и сега яко битува "Моделът Добрев".А, хората се страхуват и се приспособяват ту към едните, ту към другите, създавайки и мултиплицирайки модела на по-ниски нива.
    ОКРЪЖНА БОЛНИЦА ВРАЦА ЗАГИВА! Но кметът Каменов неуморно прави некачествени асфалти, открива форуми, никому ненужни, демонстрира дейност, когато населението на Враца е безработно, гладно, емигриращо и озлобено!Кметът говори за високи технологии, а най- важната част от неговата дейност - грижа за хората, населяващи града я няма.Главна грижа е хората да са нахранени, да имат работа, да имат образование, реализация, да имат подслон - все нормални зовешки неща.Каменов и другите преди него не са кметове на града – те са послушни служители на своите партийни ръководители.С нищо не може да ме обори Каменов, защото резултатът е налице и е видим.

    ОтговорИзтриване