Бисквитки

вторник, 19 септември 2017 г.

НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от ЕС



НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от ЕС днес. Основната тема на висшия форум e „Визия за развитие на контролни дейности и борбата с данъчните измами“, разглеждана в контекста на непрекъснато развиващите се информационни технологии и предизвикателствата, които поставят пред европейските данъчни администрации.
Събитието беше открито от изпълнителния директор на НАП г-жа Галя Димитрова. Според изпълнителния директор на Агенцията промените в икономиката и социалното развитие на държавите в Европа водят до нуждата от трансформации в приходните администрации. Според г-жа Димитрова европейските приходни институции могат да подобрят моделите си на работа, за да  се противодейства на данъчните измами. „Нашата основна цел е да стимулираме доброволното изпълнение на задълженията и най-вече да създаваме нагласа на мислене за партньорство между приходните администрации и задължените лица“, подчерта г-жа Димитрова.
Министърът на финансите на България г-н Владислав Горанов поздрави гостите на срещата и подчерта важността на събитието. По думите му само при наличието на ясна визия за борба с данъчните измами, при засилена координация и тясно административно сътрудничество между държавите-членки, могат да бъдат постигнати резултати, които да отговорят на очакванията на европейските граждани и бизнеса за икономически растеж и развитие, устойчиви публични финанси, по-благоприятна среда за развитие на бизнес и инвестиции в Европейския съюз.
В събитието, освен на ръководителите на данъчните администрации на страните-членки, участие взеха и представители на Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо развитие и сътрудничество, Центърът за финансово развитие, Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации  и др.
Юлия Грънчарова     

Няма коментари:

Публикуване на коментар