Бисквитки

четвъртък, 5 януари 2017 г.

Кр. Богданов: Много инфраструктурни проекти в Северозапада се изпълняват некачествено



Това заяви народният представител Красимир Богданов на среща с жители на община Криводол. Срещата се състоя в офиса на местната организация на ВМРО в рамките на приемните дни, организирани от депутата на Патриотите от Врачанско. Повод за изказването бяха негови въпроси до Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, относно качеството на изпълнение на редица инфраструктурни обекти в Северозападна България.
„Преди броени месеци беше открит ремонтираният участък от пътя Враца-Криводол, като изпълнител на обществената поръчка беше една от големите фирми в България, специализирана в пътното строителство. Неприятно впечатление обаче оставя мнението на хората за недобро изпълнение на поръчката. Живущите в близката вилна зона, са силно възмутени от безогледния начин, по който разчистващата техника унищожи насажденията, намираща се от двете страни на пътя. Голяма част от дърветата и храстите са посадени и облагородени от същите хора.
Министър Павлова, която наскоро лично извърши инспекция на ремонтирания участък, обявява в отговора си, че няма несъответствия в качеството на изпълнение на обекта.  Всеки непредубеден гражданин обаче, може и с просто око да  види неравностите по пътя и сляганията на определени места, особено в участъка – разклонът за с. Лиляче до табелата на Криводол. Те могат да създадат бъдещи проблеми“, коментира Богданов.
Според народния представител, подобни проблеми съществуват вече с обходният път на Враца, където за двете години от пускането на обекта в експлоатация са станали 52 пътно-транспортни произшествия. „Този брой, надвишава в пъти броя ПТП-та в други подобни участъци. Несъстоятелен е отговорът на мой въпрос до Министър Павлова, че това се дължи само на несъобразена скорост от страна на водачите. Явно, става въпрос за недобро планиране и изпълнение на поръчката. Неотдавна бях информиран за сходни проблеми и с обхода на Монтана“.
На срещата бяха обсъдени и много въпроси, свързани с трудностите пред бизнеса в Криводол, свързани от липсата на подготвени кадри, трудностите в образованието, проблемите на възрастните хора.  
Присъстващите благодариха на народният представител за подкрепата към жителите на Криводолска община през последните години, изразяваща се в: даренията за оборудване на кабинетите по история и география в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Криводол; организирането на среща между Регионалното управление на образованието, кмета на Община Криводол и представители на местния бизнес по проблемите на професионалното образование; подпомагането на детската градина в с. Краводер при закупуването на климатик, детски играчки и оборудване, както и при изграждането на войнишкият паметник в селото; организирането на съвместни изяви с НЧ „Н. Й. Вапцаров - 1925“ гр. Криводол; участие на деца от общината в Програмата за патриотично възпитание; ремонтирането на моста в с. Добруша и пътя Криводол – Враца; подкрепата пред Министерския съвет на исканията на Българският кооперативен съюз; защитата на справедливите искания на Съюзът на ветеринарните лекари в България; организирането на семинар в общинския център, посветен на проблемите на животновъдството и възможностите които дават програмите с европейско финансиране; даряването на отоплителна печка за пенсионерският клуб в с. Градешница; посещението на представители на пенсионерите от Криводол в Народното събрание.
През следващата седмица, по покана на Красимир Богданов, жители на община Криводол отново ще посетят парламента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар