Бисквитки

събота, 21 януари 2017 г.

Възпитаници на ППМГ – Враца беседваха с професионални софтуерни разработчици



Над 60 ученици от 9-ти до 12-ти клас се срещнаха с представители на SAP Labs България в рамките на програмата Back2School. Фирмата е пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, а лекторите са бивши възпитаници на профилираната природо-математическа гимназия.
Целта на програмата е професионалисти от компанията да посетят училищата, които са завършили, и да разкажат на своите „съученици“ какво представлява професията на софтуерния разработчик, на програмиста, на техническия документато, UI и UX дизайнера, софтуерния архитект, специалиста по интелектуалната собственост и т.н. Така, чрез личния си пример, те биха могли да насочат учениците при избора им за бъдещо развитие. Лекторите разказваха за спомените си от обучението в гимазията, за вдъхновяващия пример на учителите си по математика и информатика, как и кога са избрали компютърните науки за своя професия.
По време на беседата настоящите ученици и бъдещи студенти не само почерпиха от професионалния опит на ИТ специалистите, но и получиха експертен отговор на многобройните си въпроси. По всяка вероятност голяма част от възпитаниците на ППМГ - Враца ще се насочат към някоя от тези така необходими в днешно време професии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар