Бисквитки

сряда, 10 август 2016 г.

ВМРО Враца с промени в ръководството и нови амбиции



Областния комитет на ВМРО Враца проведе редовно ежемесечно заседание на което обсъди предстоящите президентски избори и актуални проблеми в Област Враца. Както стана известно, Патриотите първи обявиха кандидат-президентската си двойка Каракачанов – Нотев. Те ще бъдат издигнати от инициативен комитет, включващ представители на редица обществени организации, университетски преподаватели и интелектуалци, съюзи на военни, ветерани и военоинвалиди. За първи път, патриотичните сили в страната ще бъдат обединени зад една кандидатура, зад която застават ВМРО, НФСБ, Атака, БГ Патриот, СПС „Защита“, „За честта на пагона“ и др. Областният комитет обсъди и ситуацията с битовата престъпност в Роман и изказа още веднъж подкрепата си за справедливите искания на жителите на крайискърската община.
Под ръководството на народния представител и областен председател на ВМРО Красимир Богданов, свои общи събрания проведоха и градската и младежката организация на ВМРО във Враца. Дадена беше добра оценка на дейността на общинските съветници Красимир Ангелов, Марин Цветков и Божидар Джунов. Заедно с това, беше констатирана нуждата от увеличаване състава на ръководствата, предвид разширената дейност на ВМРО и нуждата от профилиране и засилване на професионалните направления в градската структура. След направения избор, досегашният състав на организацията: Красимир Ангелов – председател, Петя Петрова – зам.-председател и Анна Миткова – секретар, беше увеличен с още двама зам.-председатели. Това са Светлин Цветков – мениджър за Балканите на голяма българска компания за продажба на авточасти и автоаксесоари, който ще поеме ресорите икономика и устройство на територията и Явор Венчев – изявен учител и зам.-председател на Съюза на художниците във Враца. Той ще отговаря за сектор образование и култура.
Младежката организация ще продължи да се председателства от Момчил Янков, който е и зам.-председател на Националния младежки комитет на ВМРО. Негови заместници стават: Виктория Пандурска – професионален фотограф и отскоро управител на собствен бизнес и икономистът Светослав Борисов. За секретар беше избрана Кристина Петрова – студент по политология във Великотърновския университет. Младежите ще участват в поклонението на лобното място на големия водач на ВМРО Тодор Александров над с. Сугарево, Мелнишко, което ще се проведе от 11.00ч. на 28 август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар