Бисквитки

сряда, 31 август 2016 г.

Работното съвещание с директорите на училища



Областният управител на област Враца Малина Николова взе участие днес в Работното съвещание с директорите на училища в област Враца за организиране на дейностите през учебната 2016/2017 година. Форумът е  организиран от Регионалното управление на образованието - Враца с участието на заместник-министъра на образованието Димитър Стаматов, директори на училищата в област Враца, експерти и представители на общините от областта.
         „Днес заедно сме изправени пред предизвикателствата на новата учебна година, свързана с творческото и прагматично въвеждане на реформите в образованието, чиято основа създаде новата нормативна среда на Закона за предучилищно и училищно образование,  характеризиращ се с реформаторския дух и демократична философия.
Системата на образование в област Враца притежава потенциала, енергията и волята да осъществи този логичен, адекватен на времето и ефективен, преход към по-съвършено управление, обучение, образование и включване на гражданското участие на всички свои нива.
Убедена съм, че тук, на територията на област Враца ще се родят най-добрите модели за иновативна среда, приобщаващо образование, пълноценно взаимодействие с родителската и гражданската общност, екипната ефективност и първите иновативни училища и  всичко това ще създаде необходимите условия за фокусиране върху развитието на децата, учениците и педагогическите специалисти по най-благоприятния за тях сценарий.
Длъжници сме на професионалното образование и то ще бъде територията, която трябва да защитим и подпомогнем заедно с всички възможни средства.
Пожелавам ви здраве и сили за качествена работа и успешни резултати.
Участвам заедно с вас в процеса на реформата и се радвам на новите възможности да покажем всичко, което можем.
Благословена учебна година“ – приветства в словото си областният управител Малина Николова.
В хода на Работното съвещание са разисквани теми, свързани със „Системата на училищното образование в област Враца през 2015/2016 учебна година – реализирани възможности и необходимо усъвършенстване“ и „Актуалните предизвикателства пред образователните институции през учебната 2016/2017 г.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар