Бисквитки

вторник, 26 юли 2016 г.



Представители на ВМРО подпомогнаха Фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка“. Начинанието започна преди три години по идея на археолога и настоящ директор на РИМ Враца Георги Ганецовски и ръководителят на Театрална група „ТЕМП“ и сега директор на Младежки дом Враца Георги Врабчев. Целта на това събитие е да популяризира археологическия обект „Валога“ край с. Оходен, да засили стремежа у младите към опознаване древното минало на страната ни и да даде среща на учени и клубове, не само от цяла България, но и от чужбина.
Предишните издания с подпомагаха изцяло от Община Враца, а тази година финансирането е осигурено по проект за трансгранично сътрудничество на Търговско-промишлена палата Враца. Събитието беше уважено и от Министъра на туризма г-жа Ангелкова.
Както и преди, народният представител от ВМРО Красимир Богданов подкрепи фестивала. С негово съдействие, Министерството на отбраната и НВУ „Васил Левски“ Велико Търново, предоставиха военни палатки за настаняване на участниците.  По негова покана, на гости на фестивала бяха българи от Албания и Сърбия, водени от секретаря на Дружеството за албано-българско приятелство от гр. Корча Ервис Талюри и Бойчо Димитров от Културно-информационния център на българите в Босилеград.
Председателят на местната структура на войводите в с. Оходен Иван Александров пък, предостави машини за почистване и подготовка на терена на обекта, както и агне за официалната вечеря на гостите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар