Бисквитки

сряда, 17 февруари 2016 г.

Pаботна среща с партньори



Областна администрация – Враца беше домакин на работна среща с партньорите от румънска и българска страна във връзка с изготвяне на съвместни проекти предложения по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020. Срещата е осъществена по покана на Областния управител на област Враца Малина Николова и в нея участие взеха Илеана Мажина – директор на дирекция в Окръжен съвет – Долж и експертите, разработващи проекти, главният директор на дирекция „Социално подпомагане и закрила на детето“ – Долж Станку Флорин, Маринела Николова – кмет на Община Козлодуй, както и директорът на Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра д-р Валя Василовска.
          По време на двустранната среща бяха дискутирани конкретни въпроси по кандидатстването с двете проектни предложения, в които Областна администрация  - Враца е партньор.
          Първото проектно предложение касае подобряване на здравните услуги на трансгранично ниво и в него си партнират Окръжен съвет – Долж, Дирекцията за социално подпомагане към Окръжния съвет в Долж, Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра и Областна администрация – Враца. Целите на проекта са ориентирани в изпълнение на приоритетната ос на Програмата за повишаване на капацитета за сътрудничество и ефективна дейност на публичните институции в трансграничен контекст и въвеждането на координирани политики и инвестиции чрез разработване на общи подходи за развитие на социалните услуги и здравеопазването. Дейностите по така изготвяното предложение включват ремонт и доставка на съвременно оборудване за лечебна физиотерапия и рехабилитация.
          Второто проектно предложение отново е в сферата на здравеопазването и социалните услуги, като основни партньори в него са Многопрофилната болница за активно лечение в град Козлодуй и Окръжна болница - Крайова. Предвидени са строително-ремонтни дейности на двете лечебни заведения и обмяна на опит на специалисти по здравни грижи в двете страни.
          Работната среща беше ръководена от заместник областния управител Мирослав Комитски, който заедно с експертите от Областна администрация – Враца представиха основните документи, необходими за осъществяването на проектните предложения.
          Партньорите обсъдиха основните параметри, касаещи бюджета и изпълнението на проектите и заедно посетиха Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация в град Мездра.
          Проектните предложения в момента се изготвят от Областна администрация – Враца, съвместно с колегите от Румъния и ще бъдат представени за кандидатстване в рамките на Втората покана на Програма  Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020 до 15 март 2016 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар