Бисквитки

сряда, 4 ноември 2015 г.

Красимир Богданов: ВМРО постигна добри резултатите на местните избори в област Враца



„ВМРО участва самостоятелно във всичките десет общини на област Враца. Като голяма грешка може да се отчете, че ръководството на НФСБ взе решение да участва отделно от нас, а не като Патриотичен фронт. На много места, особено в малките общини, това попречи да имаме свое представителство в общинските съвети, а там, където имаме, то щеше да е още по-сериозно. Въпреки това, в трудните изпитания, които поднесе тази кампания с много кандидати, инициативни комитети и листи за общински съветници, участието на ВМРО беше запомнящо се. За пореден път доказахме, че има и друг, честен път за участие в предизборна кампания. Зад нас не стои нито един купен глас и лъжливи обещания. Водихме кампанията в дух на толерантност към опонентите и представяне на реалистична програма, в която хората от Враца са поставени на първо място”, категоричен бе председателят на областния комитет на ВМРО Красимир Богданов.
Той допълни, че третото място в избора за кмет на Враца е много сериозно постижение за партия като ВМРО в голям областен град, изпреварени само от бившия и настоящия кмет на общината. Със 1 741 гласа пък войводите вкарват в местния парламент трима общински съветника – Красимир Ангелов, Марин Цветков и Божидар Джунов.
Още на първи тур партията, в лицето на кандидатът за кмет Мая Ценова, печели изборите в Горно Пещене. Новоизбран управник от ВМРО има и с. Три Кладенци. Това е Светлан Симеонов. Войводите имат кметове в Галатин - Петър Георгиев и в Камено поле - Цветелина Ботева. Областният председател на партията определи като отлични и резултатите в община Оряхово, където имат 2 реализирани мандата в общинския съвет - Робертино Маринов и Светлозар Николов. В Община Мизия за първи път ще имам общински съветник от ВМРО в лицето на  Теменужка Желязкова, която отива и на трети тур в битката за кмет на село Софрониево. Добри резултати отчитат и в общините Криводол, Козлодуй и Борован, където ВМРО има повишаване на резултатите в сравнение с предишните местни избори.
Новоизбраните общински съветници бяха категорични, че ще работят за доброто развитие на града и общината и ще бъдат едни от най-активните представители в местния парламент.
Богданов коментира и промяната на статуквото в Община Враца и обясни, че всеки новоизбран кмет трябва да има необходимото време да покаже качествата, възможностите и реализацията на своите идеи.
„До момента не сме търсени за контакт от новото ръководство на общината. Ако бъдем поканени ще представим нашата програма, която защитавахме по време на предизборната кампания,  заради която хората гласуваха за нас. Ако бъдат приети голяма част от приоритетите ни, ще окажем съдействие на общината. Ако не бъдат, ще работим за реализацията им чрез общинския съвет и ще сме сериозен коректив на новото управление”, заяви Красимир Богданов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар