Бисквитки

сряда, 12 август 2015 г.

Решен е частично проблемът с водоснабдяването на селата Паволче и Челопек


Ефектите от изпълнението  на дейностите по Инвестиционен проект на „ВиК“ ООД – Враца за водоснабдяването на Паволче и Челопек обсъдиха на работна среща областният управител и председател на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия Малина Николова, управителят на дружеството Ангел Престойски, главният инженер Тихомир Поповски, кметът на с.Паволче Емил Василев и жители на с.Челопек.
Вложените инвестиции са в размер на близо 60 000 лв. за прекаптиране на водоизточника „Долен извор“, изграждане на нова помпена станция и възстановяване на съществуващите.
Направените подобрения са повишили качеството на водоподаването в с.Паволче и увеличили водоподаването в с.Челопек четири пъти, в което доскоро домакинствата изпитваха сериозен проблем от въведения режим. Режимът на водата продължава в нощните часове в с.Челопек, поради липсата на валежи и характера на карстовите водоизточници, които пряко се повлияват от сушата.

Осигуряването на средства за подмяна на амортизираната ВиК мрежа, ивестирането в нов резервоар и преодоляването на проблема с използването на водата за поливане на са темите, които участниците в срещата определиха като приоритетни за обсъждане и решаване в най-кратък срок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар