Бисквитки

петък, 10 май 2013 г.

Крими хроника


След ОИМ и ПСД служители на РУП Враца установиха, че лицето К.И./30г./ от гр. Враца, на 24.04.2013г.  е  извършило следните  престъпления: кражба на акумулатор от лек автомобил „Мазда”; кражба на крушки за лек автомобил и отрязък за винетен стикер от лек автомобил „Опел”; кражба на СD  от друг лек автомобил „Опел”. Лицето  К.И. криминално проявено и осъждано / грабеж, кражби и увреждане /.
След ОИМ за кражба на 32 линейни метра меден ел.проводник от вилен имот в местността „Шаровитица”, извършена на 24.04.2013г.  е установено, че деянието  е извършено от  лицето  М.Д./31г./ от гр.Враца.
На 10.05.3013г.,  в  01.30ч в гр.Враца,  бул.”Н.Войводов”, полицейски екип извършил проверка на лицата:  В.А./16г./ от гр.Вършец, Л.М./21г./ от гр.Вършец; И.П./19г./ от Берковица.  В лицата са открити 89 лв. на монети с различен номинал  и парче тел с пришита торбичка от плат. Установено  е, че монетите са откраднати от автомат за машина за кафе  на бул.”Н.Войводов”.
 На 09.05.13г.,  от тел.112 е получено съобщение, че в близост  до ЦПЗ/Център за психично здраве/-Враца е намерен  труп на мъж в стадий на разложение. Установено  е, че трупът е на лишения от свобода М.П./30г./ от гр.Враца, който  бил пуснат в домашен отпуск от Затвора-Враца.  Не са открити видими следи от насилие по трупа. Образувано   е дознание.
Получен е сигнал, че от къща  в село Малорад, неизвестни лица са извършили кражба на помпа за вода, ел. двигател,  медна пръскачка, мобилен телефон,  и сумата от 150.00 лв. Кражбата  е била извършена на 08.05.20123г.  Установено  е,че кражбата е дело на лицата: А.Г./16г./ и В.И./27г./ от с.Рогозен.
В приемната на МВР с.Бъркачево е получен сигнал за кражба на метална ограда от гробно място. След бързи ОИМ   е установено, че кражбата  е извършена от М.Х./37г./ от с.Враняк.
В 23:15ч.  в с. Бутан е спрян за проверка лек автомобил „Рено Клио” управляван от Е.Г./24г./ от същото село. Установено  е,че водача  е неправоспособен, регистрационните табели на колата са от друг автомобил. Образувано  е дознание.
Регионален говорител на МВР:
        Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар