Бисквитки

четвъртък, 27 декември 2012 г.


Народният представител д-р Янко Здравков бе гост на общоселско тържество в чест на най-добрия човек за 2012 година в Горно Пещене. Избраникът тази година е 70-годишният стругар Йото Йотов. По традиция, награждаването се състоя в пенсионерския клуб. Грамотата бе връчена от депутата д-р Здравков, който подари на призьора още бутилка първокласно уиски и цитрусови плодове за общата трапеза. Към подаръците си народният представител добави и обещание, че в кратки срокове ще бъде ремонтирана покривната конструкция на пенсионерския клуб, която капе при дъжд и снеготопене.
          Конкурсът се организира за трети пореден път и е по идея на кмета Кирил Попов.В общинските селища излъчват почетни граждани, а селата нямат това право, според законодателството. Така положихме началото на тази прекрасна традиция. Целта ни е създаване на добри отношения между хората, по-високо самосъзнание, самокотрол, добро поведение и взаимопомощ- коментира то
          Първата носителка на почетното звание е Милка Цолова, прославила селото на фолклорния фестивал в Копривщица. През 2011-та призът бе за Петър Костов. За тайния вот на обществения съвет, състоящ се от 21 изявени жители на Горно Пещене, тази година се бориха общо седем човека.

Галина ГАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар