Бисквитки

сряда, 10 август 2011 г.

Съставен е нов график за изграждане на новатра клетка на сметището и сепариращата инсталация

На 03.08.2011 г. след проведената пресконференция на територията на Регионално депо за твърди битови отпадъци се проведе няколко часова среща между представители на Възложителя - Община Враца, Изпълнителя – „ПСТ” АД, Независимия строителен контрол – „Агроводинвест” София и „Екопроект” като се взеха следните решения:

1.Изпълнителя на обектите да изготви и представи на Община Враца подробни технологични планове и графици за изпълнение на строежите, като подробно бъдат описани всички СМР, технологични операции и доставки със срокове както следва:

- За строеж „Клетка 2.1” до 08.08.2011 г.

- За „Сепарираща инсталация” – до 10.08.2011г.

2.В срок до 08.08.2011 г. строеж „Клетка 2.1 към РДТБО” да бъде трайно отводнен.

Предприетите драстични мерки от Зам.Кмета по „Строителство, устройство на територията и общинска собственост” - инж.Петя Аврамова, целящи промяна в организацията на работа на фирмата изпълнител с цел качествено изпълнение на строежите доведоха до положителни промени.

На 09.08.2011 г. на проведената седмична оперативка на строежите между представители на Възложителя - Община Враца , Изпълнителя – „ПСТ” АД, Независимия строителен контрол – „Агроводинвест”- София и експлоатацията на депото за трърди битови отпадъци се установи следното:

1. Към настоящия момент клетка 2.1. е отводнена чрез изпомпване на водата.

2. Профил ІІІ и Профил ІІ от канализацията за инфилтрирани води са изградени. Направена е събирателната шахта, с което се гарантира трайно отводняване на клетката.

3. Изпълнителя представи технологичен план - график за изпълнение на оставащите видове СМР на строеж „Клетка 2.1 към РДТБО”.

4. Представен е Протокол Образец №8б за доставка на машини, съоръжения и оборудване на строеж „Сепарираща инсталация на РДТБО”, част: Технологична.

5. На НСН са представени протоколи, актове, декларации за съответствие за материалите вложени в строежите.

6. На 10.08.2011 г. изпълнителя ще представи технологичен план - график съгласно поетия ангажимент за изпълнение на оставащите видове СМР на строеж „Сепарираща инсталация на РДТБО”.

Фирмата изпълнител получи разрешение за продължаване на строителните дейности, като Община Враца стриктно ще следи изпълнението по представения актуализиран план-график и ще информира чрез медиите обществеността за изпълнението на обектите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар