Над 300 порции от “Баш врачанска
блажна ютика”, приготвена в юнашка тава от Ангел Ангелов и врачанина дедо
Скръц, ще бъдат предложени за дегустация на гостите на Врачанския есенен панаир
- на 16 септември 2017 г., от 18:30 ч., пред панаирната сцена.
Лютиката е едно от емблематичните ястия за
врачанския край и се приготвя от печени чушки, печени домати, лук, магданоз,
чесън, олио и сол. За да стане „блажна”, към нея се добавя и сирене.
Част
от врачанската лютика ще бъде поднесена в специални хлебни чинийки -
специалитет на копривщенския майстор Ангел Ангелов.
Още традиционни врачански гозби гостите на
панаира ще могат да опитат всеки ден от 14 до 18 септември от 17:30 ч. на щанда
на читалищата от Община Враца. Средствата,
дарени за дегустацията на ястията и тази година са за ремонт на родилното
отделение на врачанската болница.
Няма коментари:
Публикуване на коментар