Бисквитки

петък, 10 август 2018 г.

Текат усилени ремонтни дейности на общинската пътна мрежа


Продължават дейностите по извършване на текущ ремонт на пътната мрежа в община Враца. В момента се асфалтира участък от пътя село Мраморен – село Голямо Пещене.
Приключено е асфалтирането на отсечките: кв. Кулата – село Нефела, Бели извор – Власатица, Върбешница – Косталево, Девене – Чирен, пътя до село Веслец, границата на община Враца с община Мездра – село Върбешница.
Предстои да се извършат ремонтни дейности в участъците от пътната мрежа: пътя до село Згориград, Баница - Мало Пещенe и  пътя до село Оходен.
Текущият ремонт на общинската пътна мрежа се изпълнява от фирма „Гарант-90-Цонев и сие“ ООД. Общата стойност на договора е 366 000 лв., с ДДС.

четвъртък, 9 август 2018 г.

Ремонтни дейности затварят площад „Руски“

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи, част от проект за рехабилитация на път III – 1002 „Враца – пещера Леденика“, от 13.08.2018 г. до 19.08.2018 г., ще бъде въведена временна организация на движение при кръстовището между Крайречен булевард, бул. „Христо Ботев“ и ул. „Мито Орозов“ /пл. Руски/.
Пътното движение ще се осъществява, както следва:
Градският автобусен транспорт ще се движи през пл. „Св. Софроний Врачански“, ул. „Стоян Заимов“ и ул. „Цар Симеон“;
Превозните средства от бул. „Христо Ботев“ ще се движат през ул. „Гурко“, ул. „Оборище“ и Крайречен булевард;
Движението по бул. „Христо Ботев“, посока пл. „Руски“ ще се осъществява по ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Иванка Ботева“;
Трафикът от Крайречен булевард ще се осъществява от кръстовището на Табашкия мост по ул. „Г. Бенковски“;
Движението от ул. „Мито Орозов“ ще бъде през ул. „Трайко Китанчев“ и ул. „Стоян Заимов“.
Фирмата-изпълнител ще постави съответната вертикална сигнализация.
Временната организация за безопасност на движението е съгласувана с Община Враца, сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление.

сряда, 8 август 2018 г.

С доброволческа инициатива ще бъде отбелязан Денят на младежта

По случай Международния ден на младежта – 12 август, Община Враца, съвместно с Младежкия център организира доброволческа инициатива. В рамките  на празничния ден ще бъде почистен и обновен паркът, намиращ се в спортен комплекс „Христо Ботев“. 
Към момента екипи на ОП „БКС“ окосяват тревните площи в района на парка. Предстои да бъдат монтирани нови пейки, както и да се поставят допълнителни кошчета.
На 12 август /неделя/, от 08:00 часа, участниците в инициативата ще боядисат съществуващите пейки и бордюри. Община Враца кани всички желаещи граждани да се присъединят към отбелязването на Международния ден на младежта. Сборният пункт е пред стадион „Христо Ботев“.

Спряно водоподаване

Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, днес 08.08.2018г. водоподаването ще бъде спряно до 17:00ч в района между улиците – “Цар Борис”, “Симеон”, “Мито Орозов” и “Стоян Кялъчев”, както и в района на ул. “Оборище”.
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

Обработват се тревните площи срещу комари

Продължават дейностите по обработване на тревните площи във Враца срещу кърлежи, бълхи, комари и гризачи. Препаратът, с който се обезпаразитяват зелените терени, е безвреден за хора и животни. На третираните площи се поставят обозначителни табелки.
До момента са обработени местата: градина ДНА и площад „Руски“, паркът при паметник „Васил Левски“, района на Хижата, поляна, алеи, детски площадки и велоалея, Червения пло
щад, градината пред Старата баня на ул. „Петропавловска“, паркът на ул. „Войнишка“.
Днес се третират алеята и паркът на стадион „Христо Ботев“, след това по график е парк „Дъбниka'.

вторник, 7 август 2018 г.

Оросяват с вода улици във Враца


Общинско предприятие „БКС“ започна да оросява основните улици във Враца с вода. Целта на ръсенето е да се намали запрашеността на въздуха в града, както и заради високите температури.
Улиците, които са включени в графика са: бул. „2-ри юни“, бул. „Демокрация“, бул. „Васил Кънчов“, бул. „Мито Орозов“, бул. „Европа“, ул. „Екзарх Йосиф“, ул. „Кръстьо Българията“ и ул. „Околчица“.
Оросяването започна днес от Крайречен булевард и ще се извършва превантивно при сухо и горещо време, за да се намали запрашеността.

Община Враца раздава безплатно минерална вода


Община Враца раздава безплатно минерална вода
Във връзка с очакваните високи летни температури, днес, 7 август, от 13:30 ч., Община Враца осигурява безплатна минерална вода за гражданите. Пунктът, който ще бъде разкрит, се намира в района на сградата на Централна поща в града.
 Водата ще бъде раздавана до изчерпване на количеството.
  

 

Община Враца раздава безплатно минерална вода

понеделник, 6 август 2018 г.

Затваря се за ремонт ул. „Вратица“

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи, част от проект за рехабилитация на път III – 1002 „Враца – пещера Леденика“, от 07.08.2018 г. до 22.08.2018 г. ще бъде въведена временна организация на движението по ул. „Вратица“, в участъка от Червения площад до табела „Изход Враца“.
Движението ще се осъществява двупосочно по ул. „Лева“.
Фирмата-изпълнител ще постави съответната вертикална сигнализация.
Временната организация за безопасност на движението е съгласувана с Община Враца, сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, днес 06.08.2018г. ще бъде спряно водоподаването от 13:30ч до 17:00ч в района между улиците – “Цар Борис”, “Симеон”, "Мито Орозов" и “Стоян Кялъчев”, както и в района на ул. "Оборище".
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774