Бисквитки

петък, 20 септември 2013 г.

Крими хроника

На 19.09.2013г., по време на специализирана полицейска проверка в защита на интелектуалната и индустриална собственост,  на територията на обособения „Врачански панаир 2013г.”, служители от сектор ПИП/Икономическа полиция/ съвместно със служители на Патентно ведомство на Република България извършиха проверка в обект нает от М.Г./24-годишна/ от гр.Вършец. Установено е, че лицето използва в търговската си дейност запазени търговски марки означени с надписи „PUMA”,  „ADIDAS”, „NIKE” и “BENCH”, за които не може да представи фактури и сключени договори с притежателите на изключителните права на тези марки. Артикулите са иззети. По случая е образувано дознание  за извършено престъпление по чл. 172 б, ал. 1 от НК.
По време на проверката е проверен  и  обект нает от лицето С.С./23-годишна/ от гр. Берковица. Намерени  и иззети са търговски стоки с надписи „PUMA” и „ADIDAS”, за които не са представен фактури и сключени договори с притежателите на изключителните права на тези марки.
Около 11:50ч. в гр.Враца , ул.”Г.С.Раковски”,   лек автомобил „Рено ”, управляван от И.В./65г./ от с.Борован, блъснал на пешеходна пътека 52-годишна жена, след което напуснал мястото на катастрофата.
След ОИМ за кражба на месингови ВиК части,медни ел.проводници от частен дом в село Галатин,  е установено, че извършител  е лицето И.К./23г./ от с.Долно Озирово.
         За времето от 14.00ч. до 18.00ч. на 19.09.2013г., на територията на с. Чирен, с.Девене и с. Три кладенци  е проведена специализирана полицейска проверка с цел: повишаване чувството за сигурност на гражданите,противодействие на битовата престъпност, кражба на животни от частни домове и превантивни мерки срещуу престъпления от всякакъв вид.
Констатирани нарушения – няма.
След ОИМ по  за кражба на: ел. винтоверт, ел.дрелка, ъглошлайф , 8 кутии с винтове и 50 литра дизелово гориво, е установено, че  извършители на деянието са криминално проявените лица:  С.Д./17г./ и И.И./35г./ от село Търнава
         На 19.09.2013г.,  в 22.15 ч. в гр.Б.Слатина  е спрян за проверка лек автомобил „Тойота” ,управляван от Д.Д./45г./ от гр.Б.Слатина. Пробата за алкохол е  положителна- 1,50 промила.
         На 18.09.13г., в 22.00ч. в землището на с.Враняк, лицето М.А./22г./ е било простреляно от неизвестно лице. М.А. е с нараняване на десния крак, настанен е  в МБАЛ-Враца.       По случая е започнато досъдебно производство.
След ОИМ за кражба на акумулатор от лек автомобил ”Ауди 80”, паркиран на  паркинг на ФСМП гр.Козлодуй, е установено, че извършители са два непълнолетни лица от гр. Козлодуй  и село Гложене.
На територията на РУП - Козлодуй е проведена комплексна СПО по противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал, противодействие на престъпността, опазване на селскостопанска продукция,  превоза на живи животни и продукти от животински произход. Констатирано   е  едно нарушение на  ЗДвП.
 Oт  112 е получено съобщение, че в землището на с.Крушовица,  лице извършва сеч на гора общинска собственост. Изпратеният на мястото полицейски патрул не е установил нарушител, но след ОИМ е установено, че извършител  е лицето М.С./57г./ от с.Крушовица.


20.09.2013г.                                     Регионален говорител на МВР:
          гр. Враца                                                /Красимир Василев/
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар