Бисквитки

сряда, 11 май 2011 г.

Винарната „Бургозоне” Оряхово ще участва в Лондонския международен панаир на виното

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в едно от най-значими световни изложения за производство на вина и други алкохолни напитки - Лондонски международен панаир на виното (London International Wine Fair 2011). Панаирът ще се проведе от 17 – 19 май 2011 г. в изложбен комплекс ExCel в британската столица.
Изложението е включено в Индикативна програма за организиране на участие в международни специализирани изложения на ИАНМСП, като елемент от мерките за повишаване на експортния потенциал на българските малки и средни предприятия.
На българския щанд с обща изложбена площ от 126 кв.м. своята продукция ще изложат 9 наши винопроизводители: „Бургозоне” ЕООД (Оряхово)„Лайт Касъл” ЕООД (Ивайловград), „Винпром Ямбол” ЕАД, „Телиш” АД (общ. Плевен), „Винпром Свищов” АД, „Винзавод” АД (Асеновград), „Ковекс – 2” ЕООД (Панагюрище), „Уърлд Уайнс” ООД (София), , „Винекс Преслав” АД.
Българските винопроизводители ще имат възможността да запознаят с асортимента си водещи световни енолози и хиляди посетители на панаира, а също да научат за най-новите марки на виното по света и да участват в работни семинари.
Лондонският международен панаир на виното се провежда ежегодно от 1981 година насам. Той е сред най-чаканите събития в годишния календар на винопроизводителите от различни кътчета на планетата. През 2010 г. (30-то поред юбилейно издание) на обща изложбена площ от 12 300 кв.м. са участвали 283 производители на виното, от които 168 чуждестранни и 115 местни. Общият брой посетители на миналогодишното издание - предимно търговци на вино, дегустатори и специализирани журналисти, надхвърли 13 хиляди души.
Участието на нашите винопроизводители в Лондонския международен панаир е поредна стъпка в сложния път за трайно присъствие на българското вино на световния пазар. Богат аромат и свеж вкус – именно на тези доказани качества на нашите вина залагат българските винопроизводители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар